Glaswerken
Wist je dat...
Om te voldoen aan de actuele energieprestatie eisen, ben je vandaag verplicht om te kiezen voor hoogrendementsglas met een Ug-waarde niet hoger dan 1.1 W/m²K.
De zeer goede Ug-waarde van HR-beglazing kan, afhankelijk van de oriëntatie bij extreme temperatuurverschillen en hoge vochtigheidsgraad aanleiding geven tot condensvorming op de buitenzijde van het glas. Dit is slechts van tijdelijke aard en is het gevolg van de uitzonderlijke isolerende eigenschappen van dit product.
Polyplus Super Neutraal HR-P
Dit glastype is vandaag de algemeen aanvaarde minimum standaard voor het beglazen van de woning. Deze hoogrendementsbeglazing maakt aan de spouwzijde gebruik van een fijn metaallaagje (coating). Het mooie aan dit product is dat het laagje zo goed als onzichtbaar is en daardoor het neutrale karakter van het glas behoudt. De voornaamste eigenschap van het metaallaagje bestaat erin de warmtestraling in de woning naar binnen te reflecteren en een maximum aan zonlicht door te laten.
Polyplus HR-1
Polyplus HR-1 maakt eveneens gebruik van een fijn metaallaagje aan de binnenzijde van het isolerend glas, echter is deze ontwikkeld om de warmtereflectie net iets meer te optimaliseren maar waarbij een minimum spouwruimte van 15 mm tussen de glasbladen noodzakelijk is. Het product behoudt een hoge lichttransmissie (Tl), is licht reflecterend en blijft een neutrale beglazing in doorzicht.
Polyplus Ultra HR-P
Dit is een hoogrendementsglas dat bestaat uit drie glasbladen, twee afstandhouders en gasgevulde spouwen. Zowel op het buitenste als het binnenste glasblad is een metaallaagje van lage geleidbaarheid aangebracht. Polyplus Ultra HR-P biedt uitzonderlijke isolerende prestaties waarbij de Ug-Waarde van het glas in functie van de samenstelling zelfs kan dalen tot 0.5 W/(m²K). Ondanks de driedubbele samenstelling blijft het neutraal karakter behouden en levert het een noodzakelijk product voor de toekomstige bijna-nul-energiewoningen.
Polyplus Ultra PHG
Deze beglazing bestaat eveneens uit drie glasbladen, maar de aangebrachte metaallagen en het basisglas zijn geoptimaliseerd naar de Passief Huis standaard die in de markt meer en meer opgang maakt.
Binnen het Passief Huis concept is het niet alleen belangrijk een goede isolatiewaarde te hebben, maar is het eveneens belangrijk een hoge lichttransmissie (Tl) te bieden om zoveel mogelijk gebruik te kunnen maken van passieve zonnewinsten (Te). Indien je plannen hebt om te bouwen volgens dit principe dan is de toepassing van Polyplus Ultra PHG een echte aanrader.
Polypane Zonbeheersing
Zonbeheersende hoogrendementsbeglazingen zorgen voor een uitstekend evenwicht tussen de hoeveelheid invallend zonlicht (Tl) en de inkomende zonnewarmte (Te). Het buitenste glasblad wordt aan de spouwzijde (#2) bedekt met een selectief metaallaagje (coating) om het teveel aan zonnewarmte op te vangen. Het is sterk aanbevolen dit glastype toe te passen in gevels die een zuidelijke oriëntatie hebben en die gebruik maken van grote glaspartijen.
Voordelen:
- Beperking van zonnewarmte
- Lager gebruik van airconditioning
- Sterke besparing op energiekosten
- Bijdrage tot milieu door verlaagde CO2-uitstoot
- Optimaal gebruik van daglicht -
- Vele esthetische mogelijkheden
Polyplus All Seasons
Polyplus All Seasons is eveneens een isolerende hoogrendement (HR) beglazing met een uitstekend evenwicht tussen de hoeveelheid invallend zonlicht (Tl) en de inkomende zonnewarmte (Te). Het buitenste glasblad wordt aan de spouwzijde (#2) bedekt met een selectief metaallaagje (coating) om het teveel aan zonnewarmte op te vangen. Het is sterk aanbevolen dit glastype toe te passen in de gevels die een zuidelijke oriëntatie hebben.
Polyplus All Seasons vergroot het wooncomfort bij elk seizoen. Het is eveneens beschikbaar in een drievoudige samenstelling om optimaal te isoleren. De kwaliteiten van dit product zullen bij de correcte toepassing ervan een grote invloed hebben op het energiepeil van de woning. Met dit product kan je zonder zorgen grote en ruime glasvlakken toepassen zonder daarbij de eisen of je persoonlijke wensen voor een laag energiepeil uit het oog te verliezen.
Polycool Riviera
Indien je in je ontwerpen kiest voor grote volglazen wanden in de zuid- en westoriëntaties waarbij je het gebruik van buitenzonwering wenst te beperken, geniet het aanbeveling om de kracht van je zonbeheersend glas nog te verhogen.
Bij Polycool Riviera gaan wij dan werken met sterkere metaallagen die een nog hoger absorptie- en reflectievermogen hebben als de Polyplus All Seasons waardoor wij zoveel mogelijk zonnewarmte buiten houden, om dus een lage zontoetredingsfactor te bekomen.
Je dient wel rekening te houden met een lagere lichttransmissie en meer tint in het glas maar gezien de grootte van de glaspartij zal dit voldoende compenserend werken. Polycool Riviera is een zeer performante zonwerende beglazing met een lichtblauwe schijn. De coating is beschikbaar in 3 variante beschermfactoren met lichttransmissies van 62 tot 40%.
Polycool Optilite G60
Het Polycool Optilite-gamma gaat nog een stap verder dan Polycool Riviera. De gebruikte coatings zijn nog meer selectief en laten meer licht binnen, terwijl ze toch minder zonneenergie doorlaten. Polycool Optilite G60 is de meest recente evolutie in glastechnologie.
Skypane dakbeglazing
Skypane is een zonbeheersende isolerende beglazing die speciaal werd ontwikkeld om toe te passen in daken. Tijdens de zomer zal Skypane instaan voor een verminderde lichtinval en warmteoverdracht. Bij gewone klare beglazing kan het teveel aan zonlicht leiden tot oververhitting.
Tevens is deze isolerende dakbeglazing een echte milieubewuste energiespaarder die zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Wel is het belangrijk blijvend te zorgen voor voldoende ventilatie in de overdekte ruimte.
Polypane Decora
Polypane Decora is een isolerende beglazing, waarbij kruisverdelingen worden voorzien tussen de glasbladen die gescheiden worden door een spouw van 12 of 15 mm. Deze verdelingen zijn verbonden met de afstandhouder volgens een speciale techniek. De afwerking is dezelfde als deze bij al de andere Polypane isolerende beglazingen. Polypane Decora is een product dat in elke raamconstructie kan worden toegepast, zowel in bestaande ramen als in nieuwbouw.
Polypane Design
Zandstraling
Gezandstraalde beglazingen lenen zich er bijzonder toe om de architectuur van uw woning op eenvoudige en economische wijze te accentueren. Hierbij wordt één van de glasbladen aan de spouwzijde voorzien van een zandstraling, eventueel onder de vorm van een lijnenspel, een figuur, een logo of een tekst. Door deze bewerking wordt een diffuus licht gecreëerd dat zowel van binnen als buiten genietbaar is en dit volledig naar wens van de klant.
Voordelen:
- belemmert het binnenkijken (privacy)
- accentueert de architectuur
- onderhoudsvriendelijk
- onbeperkte mogelijkheden
Figuurglas
Isolerende beglazingen Polypane kunnen gecombineerd worden met figuurglas om een extra decoratieve dimensie te geven op die plaatsen waar lichtinval en privacy belangrijker zijn dan doorzichtigheid. De op deze pagina afgebeelde motieven zijn combineerbaar met al de isolerende glastypes opgenomen in deze publicatie. Graag vestigen we uw aandacht op de motieven die leverbaar zijn in gezandstraalde uitvoering. Zij laten volop diffuus licht door, maken het huiselijk en gezellig en zorgen voor een originele dimensie.
Polypane Isophon Akoestische isolatie
Onze leefomgeving krijgt steeds vaker te maken met zogenaamde akoestische vervuiling. In de omgeving van een woning of gebouw kan flink wat lawaai optreden onder invloed van weg-, spoor- en luchtverkeer. Wetenschappelijk is voldoende bewezen dat geluidsoverlast kan leiden tot psychische en lichamelijke klachten, gaande van slaapstoornissen tot gehoorbeschadiging. Aangezien het probleem alleen maar erger wordt blijft akoestisch comfort een toenemende noodzaak.
Polypane Isophon breekt het geluid
Polypane Isophon is een geluidsisolerende beglazing, ideaal voor elk type woning, maar absoluut noodzakelijk voor woningen die in de directe omgeving liggen van drukke verkeerspunten, ziekenhuizen, scholen, stations, vliegvelden, koopcentra, kantoren, industriezones,... Kortom, overal waar rust, comfort en gezelligheid aanwezig moet zijn, mag Polypane Isophon niet ontbreken.
Polypane Veiligheid
De beschermende eigenschappen van Polypane gelaagd veiligheidsglas
In de hedendaagse architectuur neemt glas een plaats in, die voortdurend aan belang wint. De veiligheidsaspecten mogen hierbij niet uit het oog verloren worden. Met isolerende beglazingen voorzien van gelaagd veiligheidsglas wordt een goede bescherming tegen verwondingen en inbraak verkregen.
Gelaagd glas bestaat uit twee of meerdere glasbladen over gans hun oppervlakte verenigd door één of meerde kunststof tussenlagen (PVB), met een opmerkelijke weerstand, aanhechting en elasticiteit. Bij breuk worden de glasscherven vastgehouden door de PVB tussenlaag. Afhankelijk van de gewenste bescherming kan Polypane Glasindustrie gelaagd glas leveren dat geschikt is voor beveiliging tegen ongevallen, vandalisme, inbraak en diefstal, kogelinslag en explosie.
Bescherming tegen ongevallen en schade
Een voetbal die een ruit treft, kinderen die tijdens het spelen door het glas lopen, dichtslaande deuren met glasbreuk tot gevolg. Losgekomen glasscherven zijn dikwijls oorzaak van verwondingen of beschadiging. Gelaagd glas geeft een betere bescherming dankzij de gelaagde structuur waardoor de glasscherven aan de PVB-tussenlaag blijven kleven. Bij breuk valt het glas niet uit elkaar, wat de risico’s op ernstige verwondingen en materiële schade aanzienlijk vermindert.